Thursday, October 16, 2014

Täna teeme kooki - #100blogipäeva (98/100)

Pilt kokaraamatust "Desserdid"



















Suvel koostasin nimekirja asjadest/tegevustest, mis oli suvel plaanis. Ühe punktina tõin välja soovi küpsetada mingisuguse uue retsepti järgi maitsev kook. Kummalisel kombel ma suvel palavate ilmadega ei leidnud piisavalt motivatsiooni, et ahi tööle panna. 

Täna aga võtsime elukaaslasega koogi valmistamise käsile, kuna viimase emal on homme sünnipäev. Tahtsime teha midagi kiirelt valmivat ja mitte väga rohkete komponentidega. Valituks osutusid marmor-brownie'd. Tegemist on ilmselt tõelise šokohooliku unistusega

Vanasti olin minagi täielikus šokolaadisõltuvuses, kuid minu suureks hämminguks eelistan ma praegusel hetkel antud koogile praemuna. Mulle meeldivad enam koogid, mille puhul hapukas maitse täiustab magusat maitset ja vastupidi. 

Marmor-brownie'd (retsept L.Virkus, T.Lebane, P.Enden raamatust "Desserdid")
  • 200g tumedat šokolaadi
  • 200g valget šokolaadi
  • 250g võid
  • 4 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 2,5 dl jahu
Pane tume ja valge šokolaad eri kausidesse ning lisa kummalegi pool võikogust. Sulata mõlemad šokolaadid veevannil ja sega ühtlaseks. Lisa kummassegi kaussi 2 dl suhkrut (meie lisasime kummasegi 1 dl) ja 2 lahtiklopitud muna. Sega 1 dl jahu tumeda ja 1,5 dl jahu valge šokolaadisegu hulka.

Tõsta šokolaadisegud lusikaga vaheldumisi 23 cm neljakandilisse vormi. Kui põhi on kaetud, tõsta peale teine kiht nii, et kohakuti satuvad erivärvilised massid. Võta koketeilitikk või grillvarras ja sega kergelt läbi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Valmistamisaeg: 15 min+ 35 min ahjus.

Meie valmistatud koogike



No comments: