Thursday, July 10, 2014

Kakao-glasuuriga porgandikook - #100blogipäeva (23/100)

Tahan homme kolleegidele midagi maitsvat pakkuda, mistõttu valmistasin ühe toreda porgandikoogi. Selle retsepti leidsin ma aastaid tagasi Interneti avarustest kui nii aias kui ka toas oli porgandiuputus.





Põhi


  • 3,5 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g sulatatud võid
  • 3 muna
  • 350 g porgandeid (mina panen 500g või isegi enam)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Glasuur

  • 50 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl kakaod
  • 2 spl hapukoort

Koori ja riivi porgandid peene riiviga (mugavam on köögikombainis), sega sulatatud võiga. Sega omavahel kuivained (jahu, küpsetuspulber), vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa porgandid ja viimasega kuivained. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 180*C juures umbes 40 minutit.
Glasuuri jaoks sulata potis või, lisa suhkur ja kakao, pane juurde hapukoor.Ära saadud segu keeda, vaid soojenda mõõdukal kuumusel ca 1 min. Lase glasuuril veidi jahtuda enne kui koogile paned.
Maiusta mõnusasti!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eile veetsin ma toredasti aega sõpradega, keda polnud kaua-kaua näinud. Alustasime õhtut Werneris koogi ja kohviga, edasime suundusime Päris Pariisi, kus sõime kreppe ja galette. Tõesti imeline koht! Maitsvad söögid, hubane miljöö ja hästi sõbralik prantslasest Creperie omanik Matthieu. Mina mekkisin Nemo-nimeliste galettidega (lõhe-tilli täidisega soolased tatrajahust pannkoogid). Matthieu tahab, et kõik kliendid tunneksid end hästi, mistõttu vestleb, laseb degusteerida uudistooteid ja rõõmustab sind mõne prantsusekeelse sõnaga. Sealt lahkudes oli tunne nagu olekski Pariisis käinud.
Õhtu lõpetuseks läksime Tiki-baari. Väga tore õhtu oli!!


Minu sõbrad ja Päris Pariis (pildilt puudu K.)
Nemo galetid

No comments: